Home Allemaal-Speelgoed.nl Winkels in Nederland Online winkels Categorieën Zoeken op Allemaal-Speelgoed.nl Blog, nieuws en aanbiedingen Contact opnemen
  1. Allemaal-Speelgoed.nl
  2. »
  3. Nieuws en aanbiedingen
  4. »
  5. Vanaf nu te bestellen: de Nintendo Switch
Vanaf nu te bestellen: de Nintendo Switch - Allemaal-Speelgoed.nl

Vanaf nu te bestellen: de Nintendo Switch

Met de nieuwe Nintendo Switch beleef je zowel thuis als onderweg de mooiste game-ervaring. Thuis sluit je de Nintendo Switch in de Nintendo Switch-houder, waarmee je het systeem op de tv aansluit. Zo speel je samen met je vrienden en familie in de woonkamer de leukste games. Zodra je de Nintendo Switch uit de houder haalt, wordt de handheldstijl automatisch ingeschakeld. Maak de Nintendo Switch gelijk compleet door één van de diverse games, extra controllers, beschermhoes of adapter bij te bestellen.

Volledige beschrijving


De Nintendo Switch is een revolutionair gamesysteem. Niet alleen kun je het thuis aansluiten op de tv, maar je kunt het ook in een handomdraai veranderen in een handheldsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch, waarop je onderweg kunt spelen. Voor het eerst kunnen spelers altijd en overal genieten van de ervaring die gamesystemen voor thuis bieden. Het scherm is een geavanceerd touchscreen met multi-touchmogelijkheden voor compatibele games. De batterij kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer je The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt. Als je niet thuis bent, kun je de Nintendo Switch opladen door de voeding aan te sluiten op de USB Type-C-poort van het systeem.

De Joy-Con-controllers


Met de veelzijdige Joy-Con-controllers kunnen spelers op diverse, verrassende nieuwe manieren plezier hebben. Je kunt in iedere hand één Joy-Con-controller houden of ze als één controller gebruiken door ze vast te maken aan de Joy-Con-houder. De controllers kunnen ook worden vastgemaakt aan het systeem zelf om het in de handheldstijl te gebruiken. Bij ondersteunde games voor twee spelers houdt iedere speler één controller vast. Iedere Joy-Con heeft een volledige serie knoppen, zodat elke controller los kan worden gebruikt. Elke Joy-Con heeft ook een versnellingsmeter en een gyroscoop, waardoor de linker- en rechtercontroller elk hun eigen bewegingsbesturing hebben.

Opnameknop, bewegingscamera en HD-trilfunctie


De Nintendo Switch beschikt over een aantal ingebouwde functies die het systeem interactiever maken. Op de linker-Joy-Con zit een opnameknop waar spelers op kunnen drukken om screenshots te maken in games. Deze screenshots kunnen ze delen met vrienden op social media. Op de rechter-Joy-Con zit een NFC-aanraakpunt waar je amiibo-figuurtjes tegenaan kunt houden, evenals een infrarood-bewegingscamera die naast de afstand ook de vorm en bewegingen van objecten herkent in bepaalde games. De camera ziet bijvoorbeeld hoe ver weg de hand van een speler is en ziet zelfs het verschil tussen de handgebaren steen, papier en schaar.

Beide Joy-Con-controllers zijn uitgerust met een nieuwe HD-trilfunctie die in compatibele games zorgt voor verfijnde trillingen die realistischer zijn dan ooit tevoren. Het effect is zo realistisch dat een speler bijvoorbeeld kan voelen hoe meerdere ijsblokjes elkaar raken in een glas, wanneer een Joy-Con wordt geschud. De HD-trilfunctie brengt een realistische ervaring teweeg waar beelden en geluiden alleen niet voor kunnen zorgen.

Multiplayer-sessies


De Nintendo Switch stelt spelers in staat om gemakkelijk contact te maken. Maximaal acht systemen kunnen met elkaar worden verbonden voor draadloze lokale multiplayer-standen. Dankzij de ingebouwde standaard kunnen spelers het systeem overal rechtop zetten en de Joy-Con-controllers onderling verdelen voor multiplayer-plezier als er geen tv in de buurt is. Met het systeem kun je verbinding maken via wifi voor multiplayer-sessies. Het systeem beschikt ook over een nieuwe online service. Deze dienst houdt een nieuwe app in voor smartphones en tablets, die beschikbaar komt in de zomer, en laat spelers toe vrienden uit te nodigen om online te spelen, afspraken te maken en te chatten met elkaar in compatibele games. De betaalde onlinedienst zal beschikbaar zijn in de herfst.

Games en regio


De Nintendo Switch krijgt een uitgebreid aanbod aan games en wordt ondersteund door ontwikkelaars als Activision, Ubisoft, EA en TakeTwo-Interactive. Dit maakt het ook mogelijk dat series als FIFA, The Elder Scrolls en NBA 2K voor de handheld gaan verschijnen. De software voor de Nintendo Switch zal niet regiogebonden zijn.

Ga naar Bol.com en bekijk daar online het volledige aanbod op het gebied van Nintendo Switch.

Informatie over dit artikel

Geplaatst door: Allemaal Speelgoed
Geplaatst op: 19 februari 2017
Laatste aanpassing: 19 februari 2017
Winkel: Bol.com Speelgoed