Home Allemaal-Speelgoed.nl Winkels in Nederland Online winkels Categorieën Zoeken op Allemaal-Speelgoed.nl Blog, nieuws en aanbiedingen Contact opnemen
  1. Allemaal-Speelgoed.nl
  2. »
  3. Nieuws en aanbiedingen
  4. »
  5. Geschiedenis en informatie over Lego
Geschiedenis en informatie over Lego - Allemaal-Speelgoed.nl

Geschiedenis en informatie over Lego

Lego bestaat al ruim 40 jaar en is nog steeds ontzettend populair bij kinderen. Het gaat van generatie op generatie over. In dit artikel een stukje geschiedenis en meer informatie over Lego in het algemeen.
 

Een stukje geschiedenis:


Lego bestaat al sinds 1932 toen de Deen Ole Kirk Christiansen houten speelgoed ging maken en hieraan de naam Lego gaf. Toen het gebruik van kunststof steeds populairder werd, werd Lego vanaf 1947 ook gemaakt van kunststof. Hiermee werd het Lego geboren zoals we het nu nog steeds kennen en waar vele generaties een hoop plezier aan beleefd hebben en nog gaan beleven.

Lego werd eind jaren ‘60 zo populair dat er zelfs hele themaparken werden geopend in Lego-stijl. De eerste werd geopend in het Deense Billund, dit park bestaat nog steeds en is absoluut een aanrader als u in Denemarken bent, u kinderen zullen er zeker genieten. In Billund staat tevens het hoofdkantoor van Lego. Lego heeft buiten de hoofdvestiging in Billund vestigingen over de hele wereld, en Lego wordt in ruim 130 landen over de hele wereld verkocht.

Rond 1970 begon het inmiddels wereldwijd bekende Lego verder te groeien en overal werden nieuwe legofabrieken gebouwd. Er kwamen ook steeds meer nieuwe productlijnen en thema’s op de markt.

Eind jaren ’90, begin jaren ’00 nam de populariteit van het wereldberoemde legosteentje enigszins af door de opkomst van computers en computerspelletjes. De legomakers hebben dit goed opgepakt en schakelden over op het maken van computertechnieken. De nieuwste producten in de lijn van lego zijn de LEGO Mindstorms "Robotic Invention Systems". Hiermee zijn robots te bouwen die door middel van sensoren op hun omgeving kunnen reageren. Kinderen kunnen er hun eigen, robotachtige, figuren mee ontwerpen en die via de computer laten ”denken, zien en voelen.” Zo blijft Lego een topper voor vele kinderen.

Productlijnen en thema’s:


Lego heeft door de jaren heen ontzettend veel thema’s gehad, en gaat altijd met z’n tijd mee. Momenteel heeft Lego thema’s als LEGO City, LEGO Minecraft, LEGO Technic, LEGO Friends, LEGO Ninjago, LEGO Star Wars en andere in productie. Bekijk de volledige lijst met thema’s uit het heden en verleden op de Wikipedia lijst, direct in de webwinkel, of op Allemaal Speelgoed zelf.Alles van Lego City

Alles van Lego Minecraft

Alles van Lego Technic
Alles van Lego Ninjago

Alles van Lego Friends

Alles van Lego ArchitectureLego en ontwikkeling:


Lego is niet zomaar speelgoed, het heeft ook onderstaande doelstellingen:
- Creativiteit ontwikkelen per leeftijdscategorie;
- Fantasie ontwikkelen;
- Ontwikkeling van het spelende kind steunen.

Spelen met Lego stimuleert ook de sociale ontwikkeling van uw kind. Of uw kind nu alleen of samen met vriendjes of vriendinnetjes speelt. Tijdens het spelen met Lego ontstaat er altijd een soort rollenspel. Het ene moment zijn ze ridder of politieagent, het andere moment piloot of autocoureur. Door deze rollenspelletjes zullen zij sociale en communicatieve vaardigheden aanleren waarmee ze later op school en op sportverenigingen profijt kunnen hebben.

Lego nu..


Lego is fantastisch speelgoed waarmee schitterende bouwwerken gemaakt kunnen worden, van boerderijen, politiebureau’s, brandweerkazernes tot hele steden en pretparken. Tegenwoordig is er buiten de steentjes van Lego veel meer. Lego is een heel breed product geworden. Zo zijn er verschillende computerspelletjes op de markt, is in 2010 de eerste Legofilm op DVD uitgebracht en zijn er tientallen hebbedingetjes en gadgets te vinden van en over Lego. En dan is er nog het pretpark in Billund wat ondertussen al ruim 40 jaar bestaat.

Lego heeft zich al tientallen jaren bewezen als geweldig speelgoed, en ondanks en kleine teruggang zijn we weer terug van eigenlijk nooit weggeweest. De productiecapaciteit is in 2009 weer fors uitgebreid met als resultaat een winststijging van 60%. Eén ding is absoluut zeker, Lego zal nog vele tientallen jaren mee gaan en voor veel plezier zorgen bij de nieuwe babies, peuters en kleuters.

Lego kopen op internet:


Als kinderen eenmaal beginnen met Lego, en als dit de kinderen dan ook bevalt dan is er geen stoppen meer aan. Dan willen ze meer en groter, en er is zoveel te koop tegenwoordig dat dit dan best een dure hobby kan worden. Een simpel legopakketje kan al zomaar 10-15 euro kosten. Ons advies is goed de kortingacties in de gaten te houden, dat kan zomaar 20-25 procent schelen op uw aankopen.

Winkels als De grote speelgoedwinkel en Bol.com hebben doorgaans veel Lego-artikelen in het assortiment, maar er zijn ook verschillende andere speelgoedwebwinkels die een mooi Lego-assortiment hebben. Dus als u op zoek bent naar Lego, houdt dan de koopjes en aanbiedingen goed in de gaten. Om het u makkelijk te maken proberen wij voor u ook de aanbiedingen in de gaten te houden. Deze plaatsen wij dan op de aanbiedingenpagina.