Home Allemaal-Speelgoed.nl Winkels in Nederland Online winkels Categorieën Zoeken op Allemaal-Speelgoed.nl Blog, nieuws en aanbiedingen Contact opnemen
  1. Allemaal-Speelgoed.nl
  2. »
  3. Nieuws en aanbiedingen
  4. »
  5. Geschiedenis en informatie over Playmobil
Geschiedenis en informatie over Playmobil - Allemaal-Speelgoed.nl

Geschiedenis en informatie over Playmobil

Playmobil is een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal plastic poppetjes met bijbehorende accessoires. Sinds 1974 is het eerste Playmobil op de markt. In dit artikel vind je veel informatie over het Speelgoed Playmobil, maar ook de voordeligste verkooppunten, de geschiedenis en de toekomst van Playmobil.
 

Een stukje geschiedenis:


Playmobil is een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal plastic poppetjes met bijbehorende accessoires. Sinds 1974 is het eerste Playmobil op de markt. De poppetjes zijn bedacht door Hans Beck en worden geproduceerd door de Duitse firma Brandstätter, dat het hoofdkantoor in Zirndorf heeft. Voordat Hans Beck het speelgoed bedacht, bestudeerde hij eerst het gedrag van spelende kinderen. Hierdoor bedacht hij een aantal eigenschappen van de poppetjes, zoals bewegende delen om de houding te veranderen, maar ook niet te veel omdat het anders te ingewikkeld zou worden. En de lachende gezichtjes hebben bijvoorbeeld ook geen neus, dit omdat deze op kindertekeningen ook vaak ontbreekt.
De eerste collectie van Playmobil was gebouwd rond drie thema’s: de bouw, het Wilde Westen en de Riddertijd. In Nederland was het speelgoed direct vanaf het begin succesvol. Na de succesvolle lancering kwamen er de jaren daarna snel uitbreiding zoals vrouwelijke poppetjes, kinderfiguurtjes, voertuigen en zelfs hele gebouwen zoals een soldatenfort, een saloon en kastelen. Het principe bestond uit bouwelementen (muren, ramen, deuren,...), die middels uitstekende tabs in een volgend element met uitsparingen zoals verbindingsstukken werden geschoven. Op deze modulaire manier konden naar wens gebouwen in allerlei vormen worden gebouwd.

Creatief met Playmobil:


Het creatieve team van Playmobil bedenkt voortdurend nieuwe ideeën en invalshoeken om kinderen over de hele wereld te plezieren. Zo stimuleert het unieke speelsysteem de fantasie en creativiteit en daardoor ook de ontwikkeling van het kind. Kinderen kunnen zich uitleven in verschillende rollenspellen en een hele eigen wereld bedenk of naspelen. Omdat er op dit moment vele Playmobil thema’s zijn kunnen kinderen zich inbeelden als ridder, piraat, wegenarbeider, dierenarts politieagent of iets geheel anders. Voor ieder kind is er wel iets wat past.

Playmobil Weetjes:


1. Playmobil is bedacht door de Duitse speelgoedontwerper Hans Beck. Het werd in 1974 door fabrikant Geobra Brandstätter op de markt gebracht, nadat de oliecrisis ervoor had gezorgd dat groot plastic speelgoed (waarin olie als grondstof zit) te duur werd. Hans Beck overleed in 2009. Zijn persoonlijke favoriet uit de Playmobilcollectie was het piratenschip.

2. Het eerste vrouwelijke poppetje werd gemaakt in 1976, en zo’n vijf jaar later kwamen de kindjes. Inmiddels zijn er ruim 4000 verschillende poppetjes, van poppetjes in zwembroek en bikini tot zwangere playmobilmoeders.

3. De eerste playmobilcollectie bestond uit de drie thema’s: ridders, indianen en bouwvakkers.

4. Elke seconde worden er 3.2 poppetjes playmobil gemaakt. Dit gebeurd voornamelijk in een fabriek in Duitsland, maar ook in Malta, Tsjechië en Spanje.

5. Niet alles wat gemaakt wordt komt op de markt. Zo werden er ooit chinese spoorwegafbeiders, grafdelvers en martelkamers gemaakt, deze werden uiteindelijk niet op de markt gebracht.

6. De Spaanse vereniging voor Playmobilverzamelaars heeft de grootste Playmobil-tentoonstelling ooit gehouden, dit was in september 2010 in Spanje. Hier stonden maar liefst 68.808 poppetjes opgesteld.

7. Twee derde van al het Playmobil wordt gekocht door en voor jongens.

Extra:


Handleiding kwijt van uw Playmobil Pakket? Geen enkel probleem, op de website Handleidingkwijt.com heeft u uw handleiding voor uw playmobil pakket snel weer gevonden.

Playmobil is te koop bij heel veel speelgoedwinkels, o.a. bij: Bol.com en De grote Speelgoedwinkel.

Informatie over dit artikel

Geplaatst door: Allemaal Speelgoed
Geplaatst op: 11 juli 2017
Laatste aanpassing: 11 juli 2017