Home Allemaal-Speelgoed.nl Winkels in Nederland Online winkels Categorieën Zoeken op Allemaal-Speelgoed.nl Blog, nieuws en aanbiedingen Contact opnemen
  1. Allemaal-Speelgoed.nl
  2. »
  3. Nieuws en aanbiedingen
  4. »
  5. Speelgoedtrend 2018: Squishies
Speelgoedtrend 2018: Squishies - Allemaal-Speelgoed.nl

Speelgoedtrend 2018: Squishies

Squishies zijn de nieuwste trend van 2018. Een squishy is er in allerlei vormen en kleuren en is gemaakt van traagschuim. De figuurtjes zijn bedoeld om in te knijpen (squishen). Een squishy wordt vaak gezien als een gepimpte stressbal en komt na het knijpen weer langzaam terug in de eigen vorm.
Ondanks dat je er verder niet zo veel mee kan doen zijn ze op dit moment niet aan te slepen. De squishies zijn een ware trend in Nederland, België en Engeland. Vorig jaar is het allemaal al begonnen in Japan en het laatste half jaar is het ook een hit in Amerika.

Begonnen in Japan


Dat het allemaal begon in Japan is ook wel te zien aan de vormen en verpakkingen van de Squishies. Zo zijn ze soms verpakt in 'Bento Boxen', een soort Japanse lunchtrommel. Of zien ze er uit als Aziatische huisdiertjes met grote ogen. Maar de meeste zijn in de vorm van eten, ijsjes of fruit.
Het begon daar allemaal met de Kawan Squeezies, hele kleine Squishies die aan een tas gehangen kunnen worden. Daarnaast heb je de Smooshy Mooshies, deze koop je blind in een dichte verpakking. Smooshy Mooshies hebben allemaal een lekker geurtje zoals bijvoorbeeld aardbeien. De iets grotere variant, de Soft an Slow Rising Squisies, zijn ongeveer 15 centimeter groot.

Veel gezocht naar Squishies en Smooshies


Dat het een trend is blijkt ook uit de bijna 2000 zoekacties en ruim 1900 advertenties op marktplaats. Ook op Bol.com is het momenteel èèn van de best lopende speelgoedartikelen.

Wat niet doen met een squishy


- Eraan trekken
- Je nagels erin zetten
- Omvouwen
- Ze zijn niet eetbaar (ook al zien sommige er lekker uit)
- Kijk uit met vuur
- Niet geschikt voor kleine kinderen

Squishies koop je onder andere bij:
Bol.com Speelgoed.

Informatie over dit artikel

Geplaatst door: Allemaal Speelgoed
Geplaatst op: 22 maart 2018
Laatste aanpassing: 13 april 2020
Winkel: Bol.com Speelgoed