Home Allemaal-Speelgoed.nl Winkels in Nederland Online winkels Categorieën Zoeken op Allemaal-Speelgoed.nl Blog, nieuws en aanbiedingen Contact opnemen
  1. Allemaal-Speelgoed.nl
  2. »
  3. Nieuws en aanbiedingen
  4. »
  5. Top 5 RC Helicopters
Top 5 RC Helicopters - Allemaal-Speelgoed.nl

Top 5 RC Helicopters

Radiografische helicopters zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en merken, voor de beginner maar ook voor gevorderde piloten. Daarnaast zijn de RC helicopters ook nog eens verkrijgbaar in diverse types zoals bijvoorbeeld Fixed Pitch, Collective Pitch en Coaxiaal. Lastig om dan een keuze te maken, lees het hele bericht voor meer informatie over RC Helicopters en de top 5 van dit moment.
 

Coaxiale helicopters


De coaxiale helicopters zijn uitstekend geschikt voor personen die nog nooit eerder met een helicopter hebben gevlogen, of voor iedereen die gewoon rustig wil rondvliegen zonder schade aan te richten aan kastjes en muren. Dit type helicopter is makkelijk bestuurbaar en voorzien van een flybar voor een goede balans. Overhellen wordt door deze flybar tegengwerkt.

De techniek:
Een dubbellaags rotorsysteem, één set rotorbladen op de hoofdmast draait tegengesteld in richting ten opzichte van de tweede set rotorbladen , eveneens op de hoofdmast geplaatst. Deze samenstelling zorgt voor een ongekende stabiliteit: de helicopter is zéér goed te controleren, eenvoudig en rustig te bewegen. Vervolgens is er een staartrotor aanwezig die fungeert als aandrijving om vooruit en achteruit te vliegen. Deze staartrotor draait alléén als je de stick op de zender voor-of achteruit beweegt (elevator). Een coaxiale RC heli is erg geschikt om binnen mee te vliegen, veel minder geschikt om buiten te gebruiken (tenzij er geen enkel zuchtje wind staat).

Conclusie:
Prima helicopter voor een eerste heli en vooral voor gebruik binnen. De Coaxiale helicopters zijn vaak al te koop vanaf een paar tientjes en Ready to Fly (RTF). Dit betekent dat er verder niets aangeschaft hoeft te worden en er direct gevlogen kan worden. Er zijn ook modellen verkrijgbaar met camera en/of geheugenkaarthouder.

Fixed Pitch helicopters


Dit is eigenlijk de volgende stap. Na vlieguren gemaakt te hebben met de Coaxiale helicopters wordt het tijd voor een fixed pitsch helicopter. De Fixed Pitch geeft meer mogelijkheden, waaronder een uitgebreidere besturing (ook zijwaarts). De meeste modellen zijn ook voorzien van de zogenoemde flybar voor een goede balans.

De techniek:
Een enkele rotorset op de hoofdmast met een fixed pitch, wat betekent dat de rotorbladen onder een vaste hoek t.o.v. de helicopter gemonteerd zijn. Het toerental van de rotor bepaalt de hoogte van de helicopter. Ook hier is een staartrotor aanwezig, welke continu zal draaien. Dit zorgt voor een minder stabiele beleving, de piloot zal dus ook continu moeten corrigeren!

Conclusie:
Uitstekende volgende stap in het vliegen met RC Helicopters, dit type is zowel geschikt voor buiten als binnen, let bij het buitenvliegen wel op de wind, de FP helicopter is niet geschikt om te vliegen bij harde wind (Windkracht 4 en hoger).

Collective Pitch helicopters


Een collective pitch helicopter is de meest geavanceerde radiografisch bestuurbare helicopter verkrijgbaar. Met een collective pitch helicopter is het mogelijk 3D vluchten te maken. De hoek van de rotorbladen van een collective pitch helicopter is verstelbaar. De helicopter stijgt en daalt door het wijzigen van de hoek van de bladen.

De techniek:
Ook hier is één hoofdrotor en één staartrotor aanwezig. De hoek van de rotorbladen is nu te wijzigen: het stijgen en dalen van de heli wordt door deze hoek bepaald. De snelheid van de rotor is enorm en dus is dit type zonder problemen buiten te vliegen, wind of geen wind. (hoe groter het toestel, hoe meer wind hij trotseren kan).

Conclusie:
Bereid je goed voor op een CP helicopter, voordat je daadwerkelijk er mee buiten gaat vliegen! Overweeg eerst een Fixed Pitch model zodat de stap niet al te groot is. Ook het gebruik van een Flight Simulator op de computer doet wonderen… let op: als je met een CP model crasht, zijn de onderdelen een flink stuk duurder dan bij de overige modelllen. Dus ben jij al een piloot op FP niveau met een dik aantal vlieguren? Dan is Collective Pitch een nieuwe uitdaging!

Syma S107G


De Syma S107G is hét beginners modelletje voor jong en oud. De 107G vliegt vrij makkelijk, is omgekend stabiel en erg robuust.

Syma S107G

Geschikt voor: Binnen
Afmetingen: 22 x 4 x 9,8 cm (L x B x H)
Bereik: 10 meter
Vliegtijd: 5 tot 7 minuten
Type: Coaxiaal
Meer info: Alle info en kopen

Syma S36 2.4Ghz heli


De Syma S36 is één van de meestverkochte beginners modellen. Dit model is weer wat beter dan de iets goedkopere Syma S107G door de meegeleverde 2.4Ghz controller. Met een 2.4Ghz controller heb je direct 3 voordelen:
- Het bereik is veel groter: tot 50 meter;
- Je bent niet meer beperkt tot binnen vliegen. Met dit model kan je bij weinig wind ook naar buiten;
- Je kan tegelijk met andere helicopters vliegen. Bij modellen met een infrarood controller is dit niet mogelijk.

Syma S36 2.4Ghz heli

Afmetingen: L: 240mm, B: 45 mm, H: 110mm
Bereik: 50 meter
Vliegtijd: 6 tot 8 minuten
Type: Coaxiaal
Meer info: Alle info en kopen

Syma S39 RAPTOR 2.4 Ghz


Uitstekende helicopter voor de beginner: eenvoudig te besturen en vliegt zeer stabiel.

Syma S39 RAPTOR 2.4 Ghz

Geschikt voor: Voor binnen
Afmetingen: L: 370mm, B: 60mm, H: 150mm
Bereik: Circa 30 meter
Vliegtijd: Circa 6 a 8 minuten
Type: Coaxiaal
Meer info: Alle info en kopen

WLToys V913 2.4 GHz 4 kanaals Brushless


Deze V913 2.4 Ghz 4 kanaals helicopter is de grote broer van de WLToys V912. Dit model is inclusief BRUSHLESS motor. Met 4 kanalen kun je niet alleen naar voren / achter, links / rechts (om de as), onder / boven maar ook zijwaarts naar links en rechts. Door de 2.4 GHz controller en het formaat (bijna 70cm lang) is dit model geschikt voor buitenshuis gebruik.

WLToys V913 2.4 GHz 4 kanaals Brushless

Afmetingen: L: 69 cm x B: 11 cm x H: 20 cm
Bereik: Circa 150 meter
Vliegtijd: 8 a 10 minuten
Meer info: Alle info en kopen

WLToys V977 6 channelWLToys V977 6 channel

Geschikt voor: Vooral buiten
Afmetingen: 27 centimeter lang
Bereik: Circa 100 meter
Vliegtijd: Circa 7 minuten
Meer info: Alle info en kopen

Informatie over dit artikel

Geplaatst door: Allemaal Speelgoed
Geplaatst op: 31 maart 2017
Laatste aanpassing: 31 maart 2017
Winkel: TopRC